kolmapäev, 15. veebruar 2017

Praktikapäevad (13.02.17.-14.02.17.) ; Praktikast vaba päev põhjusega (15.02.17.)

Tere õhtust!


Kell on 20:44 ning võtsin end kokku ja kirjutan valmis mitme päeva tegevused ühesse ja samasse blogi postitusse. Aitäh sulle, Mirle, et arvutit laenasid. Telefoniga kirjutades, lõpetaksin vist alles öösel/varahommikul.


Praktikapäev: 13.02.17. 


Tööpäeva tegevused olid samasugused, nagu ka eelnevatel. Mida aeg edasi, seda rohkem hakkan klientidega vabamalt suhtlema. Olen juba kasutanud 4 võõrkeelt (inglise, vene, soome, saksa), ainuke keel, mis mul hetkel peas mõlgub ja millega ma end hetkel selles blogis väljendan, on minu armas eesti keel! 
Samal päeval otsustasin ka juba ette planeeritud tordi valmistamise ära teha. Tuulepea nagu ma olen, unustasingi põhikomponendi ostmata küpsisetordi tegemisel. Õnneks sai päeva lõpuks kõik korda ning võisime koos teha kooki. Minu idee, Mirle teadmised ja Anni kunstioskused tulid kasuks, sest töötajatele väga meeldis (kuldne kolmik)! Vahel tasub riskida- küpsetada kooki kokkadele on täiesti erinev asi kodusest küpsisehunnikust vahukreemi ja marjadega.



Ema Mirle abistamas kokateadmistega.


Anni fashion cooking.



Praktikapäev: 14.02.17. (ystävänpäivä, valentine's day, den valentina, sõbrapäev, valentinstag)


Sel päeval toimetasingi tordi kohale ning jätkasin sama tööga, mida olen teinud nüüd täpsemalt öelda 9 päeva (alates 7. veebruarist).
Kuna mu päevad on olnud nii emotsionaalsed, sain kasutada ära ka esimest korda tervisekindlustust.
Hommikul tööle minnes tundsin end halvasti. Küsisin töökaaslaselt rohtu ning mõtlesin, et peaksin sööma, siis tunnen end paremini (söömise graafik on vaikselt paika loksunud). Nii algul kõik ka läks, kuid pärast lõunasöögi söömist tundsin end jällegi väga halvasti ning hakkasin muretsema. Helistasin meie Soome koolipoolsele juhendajale (Katrile) ning kurtsin, et ei tunne pärast sooja tee joomist end ikka paremini. Kuna praegu on liikvel erinevad viirused, olin veel eriti murest murtud, sest olen kange neiu ning ei taha välispraktikat ühe pisiasja pärast pooleli jätta. 
Katri tegeles natuke paberimajandusega ning jõudis kohale, seega söötis ta mulle ette kaks varianti: kas minna tavaarsti juurde, kus pean ootama 5 tundi või siis eriarsti juurde, kus võetakse mind vastu üsna kiirelt. Loogiliselt võttes on hinnavahe tõesti erinev. Kahjuks olin ma kehvas seisus, ega suutnud ise valida, seega otsustas juhendaja minna siiski eriarstile, kuna tal endal oli natuke kiire ning ta mõistis, et mul pole just kõige parem olemine,
Kohale jõudes tegelesime jälle paberimajandusega, ning siis sain lõpuks arsti vastuvõtule. Muretsesin, et ei saa keeleliselt hakkama, aga võta näpust- arstitädi on õppinud Tartu Ülikoolis ning rääkis eesti keelt üsna hästi, muidugi aktsenti oli tunda, aga saime hakkama. Tuli välja, et mul on pisemat sorti kõhuprobleemid. Seega kirjutas ta mulle välja ravimid, mis taastavad organismi seedimist. Küsisin üle kas võin minna tööle, ta vastas, et kui end hästi tunnen, siis pole probleemi.
Kahjuks pidin ma esialgu maksma rohu ostmise ja arstikülastuse ise, kuid vajalikud dokumendid on olemas, ning peaksin saama ca 80 eurot tagasi. 
Arsti juures läks kiirelt ning Katri üritas mulle seletada kaubanduskeskuses, kuidas saada bussipeatusse, mulle algul ei jõudnud kohale, kuid siis lõi pirn põlema, et ma olen ju samas poes juba olnud, seega lasin Katri vabaks ning küsisin ainult kiirelt, kust poest osta endale normaalne seljakott, mis mahutaks rohkem asju, sest käisin oma pisikese koti ja paljude asjadega ringi ning õpetaja pidi mind saamatut kogu aeg aitama, et ma veel oma vajalikke dokumente ära ei kaotaks. Seega tuiasin uimase olekuga poes ringi ning siis liikusin bussipeatusse ja sealt edasi koju. 

Sõbrapäeva kaart toredale kollektiivile!

Ca 13 eurot maksavad need pisikesed bakterid topsis. 



Valminud sõbrapäeva tort täies hiilguses.

See, kui telefon ei tee koostööd!

Sõbrapäeva kingid ootamas Annit ja Mirlet.

Lauakate nr 1.

Ilus päike.

I'm gonna told ya, imma star!

Lauakate nr 2.

Söö nii palju kui jaksad ja jäta järele nii vähe kui võmalik, töökaaslased panid mind tõlkima- soome keele õpingud täies hoos!

Lõuna menüü.

Roheline rahustab.

Lauakate nr 3.

Lõbus video praktikapäevast (11.02.17) - "lauaküünlad" mis lähevad topsidesse, ning mida on võimalik puldi abil muuta, nt värve. Lapsed armastavad neid eriti! 



Vabastus praktikapäevast: 15.02.17. 

Panin äratuse kella poole viieks hommikul, et teada saada, kas jaksan tööle minna või mitte- loogiline oli, et ei jaksanud, seega informeerisin töötajat (numbri andis mulle Katri), et kui 9-10 paiku ka end hästi ei tunne, siis ei hakka tööle tulema. 
Magasin siis kella 10-11-ni ning seejärel võtsin rohud, sõin ja tegelesin vajaliku paberimajandusega. Päev möödus üsna kiirelt, ning õhtul juba külastas mind Mirle ja tõi mulle paki mahla, kuna eelnevad olid juba otsa saanud. Pärast seda palus ta, et teeksin talle hennaga joonistuse. Nüüd lõpetangi blogi, lisan pildid ja teen mõned vajalikud ettevalmistused homseks päevaks ära ning lähen magama.

Kritseldused Mirle seljal.
 Lõpetan nüüd blogi kirjutamise, tänan, et olete koos minuga!

Liisa; 22:02.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.