neljapäev, 9. veebruar 2017

Anni ja Mirle 3. praktika päev (9.02)

Täna läksime samuti kella 7ks tööle, ehk siis kell 4:50 oli äratus (Mirlel juba kell 4:30).

Hommikusöögi aeg möödus töiselt. Kuid täna avastasime uue imeliku asja. Mulle (Annile) öeldi mitu korda, et ma kellelegi appi läheksin sinna alasse, kus ma pidin töötama. Kohale jõudes aga avastasin, et seal polnud väga midagi teha peale paari musta taldriku ära toomise. Isegi kohvi ja tee oli kõigil olemas või ei soovitud. Samas Mirle tegi tagaruumis nõudepesust tulnud kaste tühjaks, et uued mustad nõud saaks pessu minna ning keegi ei ajanud teda laudu koristama, kuigi tema alal oli väga palju musti nõusid ning teisi teenindajaid polnud kuskil näha.
Põhjus, miks Mirle nõudepesija tööd tegi on see, et nõudepesija tuleb alles kell 8.

Minu (Anni) lemmik hetk oli see, kui üks karkudega mees tuli hommikust sööma. Nägin teda söökide vahel hüplemas oma karkudega ja oma kaaslastega rääkimas, kuid kui ühelt laualt nõusid koristasin küsis mult kas saaksin aidata tal süüa võtta. (Ei oska öelda, miks ta sõbrad teda ei aidanud.) Nii ma siis viisingi ruttu mustad nõud ära ja aitasin teda. Tema ütles, mida soovib ja mina tõstsin taldrikule. Viisin talle teed ka veel. Sel ajal tundsin end kõige kasulikumana. 😊

Hea tunne oli ka see, et oskan juba paremini ja paremas soome keeles öelda hommikust ning küsida kas võin taldriku ära võtta või kas soovite kohvi või teed. Üleüldse hakkan juba paremini soome keelest aru saama. Mirle aga oskab hästi soome keeles naeratada.

Mingi hetk tõi üks kokkadest meile teenindajatele ühe ampsu pannkooke moosi ja mingi vahuga. IMEHEA pannkook oli. Pidasime juba Mirlega plaani ta ära röövida, et me ei peaks enam ise süüa tegema ja saaksime alati parimat toitu, kaasaarvatud neid pannkooke.

Meie lõunasöök on alati sama söök, mida ka külalistele lõuna ajal pakutakse. Ja kui te veel aru pole saanud, siis ka need toidud on väga head. (Ilona peaks teadma. See on ju ta lemmikhotell ja nüüd me mõistame miks 😃)

Pärast meie lõunat hakkas lõunasöögiaeg. Kuna toimumas oli palju konverentse oli ka teenindajaid rohkem ning alguses polnud midagi teha. Seega küsisime nõudepesijalt (sellelt kreeklaselt), mida teha saaksime. Vähem kui pool tundi möödus 6 kasti veiniklaaside ärapaneku ja riiulites olevate veiniklaaside ümbertõstmisega, veeklaaside ja kohvitasside puust kastidesse tõstmisega (täitsime 5 puukasti, kuhu mahtus umbes 50 klaasi/kohvitassi), panime puhtaid söögiriistasi kastidesse ära ja täitsime lõunasöögi ajaks välja pandud nugade/kahvlite kastid. Nõudepesijal oli kohati raske meile uusi ülesandeid mõelda, sest me tegime kõike nii kiiresti.
Kusjuures söögiriistu kastidesse pannes pidime kindaid kandma, sest ilmselgelt ei tohi me endiselt veeplekilistele nõudele sõrmejälgi jätta 😄

Need ülesanded tehtud läksime saali peale vaatama, kas saab nõusid koristada või veepudeleid täita, sest tagaruumis me uusi ülesandeid enam ei saanud. Viimane tund mööduski saali pealt nõusid korjates, sest sel ajal hakkasid inimesed juba lõpetama ja tagasi konverentsidele minema.

"Ilona ei pea enam meie ja kreeklase pärast muretsema, sest üks teenindajatest oli soomlane, kes oskab vene keelt ja lõhnab hästi" - Mirle

Meie aga hakkame nüüd oma vaba aega nautima ja loodame end homme hästi välja puhata, sest homme on meil vaba päev.

Kõike head soovides,

 Anni ja Mirle

Hommikune tühi tänav tuledes

Metallist vedur hotelli sissekäigu juures

Mirle igatsemas Onni Orava aegu

Hommikusöögi teenindajad vormiriietuses

Viking Line'i karu koju tulles

Aurav jõgi koju tulles






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.