kolmapäev, 8. veebruar 2017

Anni ja Mirle praktikapäev 2 (8.02)

Meie päev algas täna kell 4:50. Kell 6:02 läks juba buss. Tööl pidime olema kell 7.
Tööpäev algas töiselt. Nõusid oli laudadel palju ja sagimist ka rohkem kui eile. Kohati tundus meile, et me olemegi need põhilised laudade koristajad (eriti tundis nii Mirle) ja teised töötajad pakuvad külastajatele ainult teed ja kohvi.

Hommikusöögiaja lõpp saabus kiirelt ja hakkasime tegema lõunalaua katet. Suhteliselt varsti pärast lõunasöögi katte valmis saamist, pidime osa saalist ümber tegema a la carte kattega. Samas kiideti meid jällegi meie kiiruse pärast, mis pani meid tundma nagu soomlased ise teeksid kõike meist kordades aeglasemalt.

Laudade katmisega ilmnes meie silmis suur erinevus eesti ja soome restoranide vahel. Kui eestis poleeritakse söögiriistu ja klaase häbiväärselt puhtaks, siis soomes (või vähemalt meie töökohas) ei poleerita midagi. Vahepeal tekkiski tahtmine kuskile maha istuda ja asju poleerima hakata. Mirlel kästi veel kindad kätte panna laudasid kattes, et ta mustuse juurde sõrmejälgi ei jätaks. 😄

Positiivne asi töökoha juures on meie mõlema jaoks muusika, mis on tänapäevane ja stiililiselt väga varieeruv. Hea vaheldus Palace'i lounge muusikale, mida Anni silmaotsastki ei talunud.

Täna lõunat süües, leidsime söögisaali juba ise. 😃

Lõunasöögiaeg möödus kiiresti. Inimesi oli vähe ja ka muidu oli rahulik. Viimase pool tundi meie tööajast ja ka isegi umbes 10 minutit pärast tööaja lõppu, veetsime riidest salvrätikuid voltides. See oli hea vaheldus naistemehest kreeka päritolu nõudepesijale, kes meid ära rääkida üritab. (ILONA PS! Aita meid! Mirlel ei tule muidu soome või vene mehe leidmisest midagi välja! 😆😆 Ja mina ka ei taha, et ta kreeka mehele läheks... Ja ise ka talle mehele mina ei taha😆)

Ja täna lubatud töögraafikut me jätkuvalt kätte ei saanud. Loodame homsele.

Kuna kell on juba pool 9, lähevad vanurid nüüd magama, jättes teid kallid lugejad pilte vaatama.

Head ööd soovides,

Anni ja Mirle

Restorani tagumine osa, mida hommikusöögi ajal kasutatakse vähe ja lõunasöögi ajal ei kasutata üldse.

Lõunasöögi kate


Baar

Baar

Wallart

"Food for the body is not enough, there must be food for the soul" - Dorothy Day

Metallist Tampere panoraamvaade



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.